Muurcirkels voor in huis

Muurcirkels zijn veel meer dan alleen decoratieve wandstukken. Ze voegen een vleugje persoonlijkheid en stijl toe aan elke kamer, waardoor ze een centraal element worden in je interieur. Of je nu je woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken of zelfs je buitenruimte wilt verfraaien, ronde wanddecoraties bieden eindeloze mogelijkheden. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van muurcirkels in je interieur en geven we advies voor het creëren van een harmonieus geheel.

Muurcirkels als blikvanger

Een muurcirkel kan dienen als een indrukwekkende blikvanger in je interieur. Door te kiezen voor een opvallend ontwerp of een gedurfde kleur, kun je de aandacht naar één specifieke muur trekken. In de woonkamer kan een grote muurcirkel met een abstract kunstwerk bijvoorbeeld het middelpunt van de ruimte worden. Of stel je een slaapkamer voor met een muurcirkel die een serene natuurlijke scène weergeeft, waardoor je elke ochtend ontwaakt met een gevoel van rust en sereniteit.

Muurcirkels en kleurgebruik

Kleuren spelen een cruciale rol bij het creëren van de gewenste sfeer in je interieur. Muurcirkels kunnen helpen om kleur toe te voegen aan je kamers en een harmonieus kleurenpalet te creëren. Bij het kiezen van een muurcirkel is het belangrijk om rekening te houden met de bestaande kleuren in je interieur. Wil je een harmonieuze uitstraling bereiken, kies dan voor muurcirkels die passen bij de overheersende kleuren in de kamer. Bijvoorbeeld, als je een rustige, minimalistische woonkamer hebt met neutrale tinten, kun je een muurcirkel kiezen die dezelfde kleuren weerspiegelt.

     

''Gisteren voor 16.00 besteld en vanmorgen al binnen. Super mooie muurcirkel met een 90cm diameter. Nu nog de bevestigingen erop en dan kan die morgen hangen!'' 

Connie op 24 maart 2023

Webwinkelkeur

De Invloed van Trends en Seizoenen

Interieurtrends veranderen voortdurend en bieden nieuwe inspiratie voor het inrichten van je huis. Tijdschriften zoals VT Wonen, Eigen Huis & Interieur en Residence volgen de laatste trends en bieden waardevolle inzichten in de wereld van interieurdesign. Het is interessant om te zien hoe muurcirkels een integraal onderdeel worden van deze trends. Ze worden steeds vaker gebruikt om specifieke stijlen en thema's te benadrukken, zoals Scandinavisch design, bohemien chic of industriële esthetiek.

Seizoensgebonden decoraties zijn ook een geweldige manier om je interieur regelmatig een frisse uitstraling te geven. In de lente kun je bijvoorbeeld kiezen voor muurcirkels met vrolijke bloemmotieven of kleurrijke landschappen. In de herfst kun je daarentegen warmere tinten en herfstbladeren gebruiken om een gezellige sfeer te creëren. Door te spelen met muurcirkels kun je de seizoensgebonden ambiance naar binnen brengen en je huis aanpassen aan de veranderende natuur.

Muurcirkels in Verschillende Kamers

Muurcirkels kunnen in elke kamer van je huis worden gebruikt, waardoor ze een veelzijdige decoratie-optie zijn. Hier zijn enkele ideeën voor het gebruik van muurcirkels in verschillende kamers:

Muurcirkel Woonkamer

De woonkamer is meestal de centrale plek van het huis, waar familie en vrienden samenkomen. Hier kun je ronde wanddecoratie kiezen die de algehele sfeer en stijl van de kamer weerspiegelt. Denk aan een moderne, abstracte muurcirkel voor een eigentijds interieur, of juist een klassiek landschap voor een meer traditionele uitstraling. Denk eraan dat een te drukke woonkamer vaak niet prettig is. Kies daarom liever voor neutrale kleuren of kleuren die al veel in de ruimte voorkomen. 

Muurcirkel Slaapkamer

In de slaapkamer wil je een rustige en ontspannen sfeer creëren. Muurcirkels kunnen hier dienen als rustgevende elementen. Kies bijvoorbeeld voor een muurcirkel met een zachte pasteltint en een kalmerend landschap om een serene omgeving te bevorderen. 

Ook voor de kinder- of babykamer hebben we geschikte muurcirkels.

Muurcirkel Badkamer

Ook de badkamer kan worden opgefleurd met muurcirkels. Waterbestendige muurcirkels zijn hiervoor ideaal. Kies bij voorkeur voor een dibond muurcirkel in plaats van forex. Denk aan muurcirkels met maritieme thema's, frisse bloemendesigns of subtiele abstracte kunstwerken om een ontspannende sfeer te creëren en je muurcirkel als rond schilderij te laten fungeren.

Muurcirkel Keuken

De keuken is een plek waar functionaliteit en esthetiek samenkomen. Kies voor muurcirkels met afbeeldingen van voedsel, kruiden of koffie om de keuken een culinaire sfeer te geven. Ook muurcirkels met inspirerende quotes kunnen een leuke toevoeging zijn.

Muurcirkel Buiten

Muurcirkels kunnen niet alleen binnen, maar ook buiten worden gebruikt. Bestendige muurcirkels voor buitengebruik kunnen je tuin, terras of balkon verfraaien. Denk aan natuurmotieven, bloemen of landschappen die naadloos aansluiten bij de buitenomgeving.

Laat je Inspireren door Muurcirkels

Hopelijk heeft dit artikel je geïnspireerd om muurcirkels te integreren in je interieur. Bij Voor Aan De Muur & Zo vind je een breed assortiment aan muurcirkels in verschillende stijlen en formaten. Of je nu op zoek bent naar een gedurfd statementstuk of subtiele verfijning, we hebben voor ieder wat wils. 

Shop muurcirkels

 

1
Hi! Waar ben je naar op zoek?