De woontrends van 2021

De woontrends van 2021

Benieuwd naar de woontrends van 2021? In deze blog nemen wij jou mee naar de 5 musthaves van dit jaar. Het afgelopen jaar was en is nog steeds een jaar waarin we veel tijd thuis hebben doorgebracht. Wij snakken daarom echt naar een opfrisser in het interieur en hebben daarvoor een nieuwe dosis inspiratie nodig, heb jij dat ook? Mooi! Want wij nemen alle woontrends van 2021 hier voor jou door. 

Woontrend 1 - Kleur van het jaar 2021

Breng rust en ruimte in je interieur met de kleur ‘Brave Ground’. Deze kleur is door Flexa benoemd tot kleur van het jaar. Het geeft je interieur een stevige basis die helpt om veranderingen te omarmen. Het is een neutrale tint, hierdoor komen andere kleuren goed tot zijn recht. De kleur is goed te combineren met een bloemenprint, een rustige achtergrond waardoor de bloemen als het ware van je muur springen. 

Woontrend 2 - Line art en faceline art

Line art en Face line art was in 2020 al steeds populairder aan het worden, en in 2021 neemt deze populariteit alleen maar toe. Deze manier van kunst brengt speelsheid in je interieur. Line art is één doorgetrokken lijn die op die manier iets afbeeld. Hierbij kun je denken aan bloemen, dieren of mensen.

 

Woontrend 3 - Licht, rond en knuffelbaar

Deze trend komt eigenlijk voort uit de behoefte voor comfort. Comfort is iets wat je veel terugziet in het jaar 2021, zowel in kleding als in het interieur. Je ziet in deze trend veel ronde en organische vormen terug, deze trend zie je ook in de jaren 60. Het grote verschil met de jaren 60 zijn twee belangrijke elementen: het eerste is de kleur; anno 2021 maken we namelijk gebruik van veel lichte en natuurlijke tinten. Het tweede grote verschil zijn de gebruikte materialen; die zijn zacht, zachter, zachtst!

Woontrend 4 - Liefde voor het platteland

Deze trend wordt ook wel ‘country core’ genoemd. De trend heeft veel te maken met de ontwikkeling rondom suburbanisatie, dit betekent de trek van mensen vanuit de stad naar het platteland. Deze trend begon in 2020 op te komen en zet zich dit jaar door. Na de lockdown in ons land hebben veel mensen behoefte aan ruimte, rust, veiligheid en natuur. In deze trend zie je veel bloemenpatronen, country, vintage interieurstukken en een huiselijke en warme sfeer. 

Woontrend 5 - Wereldse invloeden

Door corona blijven we meer thuis dan ooit. Omdat we zelf niet op reis kunnen halen we de invloeden uit het buitenland naar ons interieur. Je ziet de meubels uit Scandinavië terug in combinatie met de accessoires uit Afrika of Azië. Materialen zijn licht en van hout gemaakt, ook webbing en katoen komen samen terug in het interieur. Het Scandinavisch design en de strakke Japanse interieurs zie je dit seizoen ook vaak terug. Dit zijn rustige kleuren gecombineerd met hout, katoen en bamboe. 


Marketeer